FIAT, de 4 ani este cel mai verde producator

Formand deja o traditie, fiind si castigatorul ultimilor 3 ani, Fiat si-a adjudecat primul loc in topul celor mai responsabili din punct de vedere ecologic constructori ai anului 2011, top realizat de compania Jato Dynamics.

Compania Jato Dynamics realizeaza an de an un top al producatorilor auto in functie de  emisiile de CO2 ale masinilor prezente in piata europeana. Procesul realizat de acesti specialisti este destul de simplu: se aduna emisiile de CO2 ale fiecarui model, apoi impart valoarea obtinuta la numarul de masini comercializate si astfel se obtine media de emisii CO2 pe intreaga gama de productii alea producatorului din acel an.

Cu o medie de doar 118,2 g/km, în scădere cu 4,9 g/km faţă de 2010 producatorul de automobile FIAT se impune si in acest an in fata competitorilor si devine preferatul ecologistilor in materie de autovehicule. Mai mult decat atat, Fiat a reusit deja sa devanseze limita de 130 g/km, pe care Uniunea Europeana o va impune producatorilor auto în 2015.

Astfel ca, FIAT reuseste prin intreaga sa gama de modele, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, sa se diferentieze pe piata auto prin aproprierea de zona eco si prin responsabilitate sociala si fata de mediu.

Un astfel de top ori o asemenea clasificare este mai mult decat binevenita daca ne gandim la o eventuala presiune pe care o poate aduce fiecarui producator vis a vis de ceilalti competitori.

Noi le uram succes si speram ca media de emisii de CO2 sa scada in continuare.

Sursa: promotor.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s