Ziua Mondială a Apei, să o sărbătorim şi noi!

În fiecare an, pe data de 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, menită să ne atragă atenţia asupra nevoii de a proteja rezervele de apă şi a necesităţii de a îmbunătăţi viaţa planetei prin asigurarea unei ape de calitate.

O zi internaţională pentru celebrarea apei a fost propusă la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare din 1992. Astfel ca, din 1993 data de 22 Martie a fost desemnata ca Ziua Mondiala a Apei, iar în fiecare an au evidenţiat un anume aspect al puritaţii apei.

Anul acesta, mesajul ales este „Lumea este Însetată pentru că Nouă ne este Foame”, construit în ideea existenţei unei legături puternice între apă şi siguranţa alimentelor. Plecând de la premisa că asigurarea accesului la apă duce, implicit, şi la asigurarea accesului la hrana, se impune protejarea surselor de apă şi asigurarea unei ape de calitate, pentru a avea o hrană de o calitate superioară celei existente.

Un alt aspect îngrijorator este că în timp ce mai mult de un miliard din populaţia globului traieşte în foamete, resursele de apă sunt în pericol. De aceea Un Water ne invita la o serie de acţiuni pe care le putem face şi noi acasă:

  • Consumă mai puţine produse care necesită o cantitate de apă mare pentru realizarea lor.
  • Urmează un stil de viata sănătos şi sustenabil.
  • Reduce risipa de mancare: 30% din mâncarea care este produsă astăzi pe glob este aruncată.

Cei de la Un Water propun un joc ori un mic test, aici, pentru a-ţi evalua cantitatea de apa consumata astăzi în timpul mic dejunului, să zicem. Scopul acestui joc este de a ne arăta cantitatea de apă necesară doar pentru crearea unei singure mese, totodată având grijă ca noi să beneficiem de nutriţia de care avem nevoie.

Avem ca exemplu un calcul simplu:

2 piersici mici=80 litri; 40g cereale=130 l ; un pahar de lapte=200 l ; caffelatte (2 espresso+puţin lapte)= 340 l TOTAL= 750 Litri

Sursa:http://www.unwater.org/worldwaterday/index.html

Ziua Mondială a Apei a fost marcată şi la Arad prin activităţi în mai multe şcoli.
Luni, 19 martie, la Şcoala Gene­rală 5 din Arad a avut loc demonstraţia „Eco Majoretelor“ şi sceneta „Apă curată pentru pentru sănătatea noastră“. De asemenea, tot atunci a avut loc un concurs între şcoli. Marţi, acţiunile au continuat la Grădiniţa PP 19 „Piticot“ unde au fost expuse desene. Miercuri,SGA Arad a organizat un simpozion de prezentări pe tema „Apa şi Siguranţă Alimentară“.

O zi a Apei Fericită!

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s