Ministerul Agriculturii deschide un serviciu special pentru relația cu firmele de asigurări

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, a declarat ieri că, începand cu această săptămână, va iniția un proiect menit să gestioneze relația dintre ministerul pe care îl are în subordine și firmele de asigurări. Decizia a venit ca soluție a dificultăților existente între ministerul agriculturii și companiile de asigurare în contextul decontării despăgubirilor pentru culturile calamitate care au fost asigurate.

„Dialogul pe care l-a avut ministerul până acum cu cei care fac asigurări, nu știu cât a fost de bine pus la punct”, a subliniat Daniel Constantin.

Conform specialiștilor, sectorul agricol din România se confruntă cu două probleme majore. Pe de o parte, este vorba de expunerea ridicată la riscurile specifice: secetă, inundații, uragane, tornade, arșiță, oscilații mari de temperatură, înghețuri timpurii și târzii, iar pe de cealaltă parte, de nerespectarea tehnologiilor și de numeroasele greșeli ale persoanelor care lucrează în domeniu.(Sursa: 1asig.ro)

Cu toate acestea, reprezentații companiilor de asigurare ne anunță că doar un procent de 20% din culturile din România este asigurat.

Sursă foto: hotnews.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s