Vencer Sarthe – un nou supercar produs în serie redusă în Olanda

Vencer Sarthe este primul produs al noii firme olandeze Vencer, înfiinţată în 2010 de un mare pasionat de maşini sport, Robert Cobben, care, împreună cu o echipă de ingineri tineri şi entuziaşti, şi-a propus să realizeze maşini sport puriste pentru adevăraţii împătimiţi ai cailor putere.

Vencer Sarthe este o maşină sport fără prea mari pretenţii din punct de vedere al aspectului exterior, abordând un stil destul de simplist, fără artificii inutile, dar cunoscătorii vor remarca foarte uşor că proiectanţii s-au concentrat pe partea practică şi aerodinamică a maşinii. De altfel, designul maşinii este un tribut adus bolizilor de la LeMans din anii ’80.

Vencer Sarthe este un GT relativ compact, având o lungime de 4,51 metri, o lăţime de 1,98 metri şi o înălţime de numai 1,2 metri, în timp ce ampatamentul se cifrează la 2,79 metri. Motorul este plasat în poziţie centrală, fiind vorba despre un V8 de origine GM, care dezvoltă 510 CP/6.000 rpm şi un cuplu motor maxim de 650 Nm/4.700 rpm, puterea fiind transmisă roţilor spate printr-o cutie manuală cu 6 trepte, în timp ce puntea spate beneficiază de un diferenţial cu alunecare limitată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s