Asigurarea de calatorie

Travel Asigurare Gaman Asigurari

Ai planificat deja calatoria pe indelete, dar lipseste ceva? Ai aplicat pentru o bursa de studii, dar iti mai este cerut un document? Cateva zile in strainatate cu job-ul si trebuie sa fii protejat din toate punctele de vedere?  Asigurarea de calatorie are rolul de a te proteja financiar pe toata durata calatorie tale.

De ce este nevoie de o asigurare de calatorie?

O calatorie in strainatate, pentru oricare din motivele enumerate mai sus, iti va oferi momente de nepretuit, dar trebuie acoperit si neprevazutul. Scopul unei asigurari de calatorie este acoperirea costurilor tratamentelor medicale pe toata perioada in care calatoresti.

 

Poate fi înlocuit Cardul European de Asigurari de Sanatate (CEASS), primit de la stat, cu  „Asigurarea Medicala Privata de Calatorie in Strainatate”?

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, desi atat Cardul European de Sanatate, cat si asigurarea medicala privata pentru calatorii in strainatate sunt instrumente de acoperire a cheltuielilor medicale, intre acestea exista diferente fundamentale.

Diferentele sunt urmatoarele:

Valabilitate in spatiul geografic:

– CEASS – in Spatiul Economic European plus Elvetia
– asigurarea private – in orice stat al lumii

Acoperire

– CEASS – servicii medicale conform cu sistemul de securitate sociala potrivit legilor statului respectiv
– asigurarea privata – inclusiv cheltuielile medicale in sistem privat

Actiune

– CEASS – actiune limitata, prestatiile in natura care devin necesare pe motive medicale in timpul sederii unui alt stat membru, tinand cont de natura prestatiilor si de durata de sedere preconizata
– asigurarea privata – acopera, suplimentar: cheltuielile aferente repatrierii sanitare, cheltuielile cu repatrierea in caz de deces, toate cheltuielile de spitalizare, accidentele de orice fel intamplate in perioada sederii pe teritoriul tarii respective, alte cheltuieli medicale.

Decontarea

– CEASS – exista posibilitatea ca un posesor de Card sa fie nevoit sa achite pe loc contravaloarea prestatiilor medicale, urmand ca cererea de rambursare a banilor sa o faca catre casa locala de asigurari de sanatate
– asigurarea privata: toate cheltuielile sunt preluate si platite direct catre furnizorii de servicii medicale din afara tarii

Plati suplimentare

– CEASS: confera posesorului drepturile oferite de sistemul public similare cu cele ale rezidentilor statului pe care il viziteaza, fiind prezentat exemplul Germaniei unde rezidentii germani trebuie sa co-plateasca spitalizarea.
– asigurarea privata: nu exista

 Conditii pentru obtinere

– CEASS: plata la zi a contributiilor la sistemul public de asigurari de sanatate
– asigurarea privata: nu exista

Sugestia noastra este sa achizitionati o asigurare medicala privata de calatorie de la una dintre companiile de profil specializate pe acest segment. In acelasi timp, o astfel de polita poate fi cumparata si on-line. Prin intermediul parteneriatului incheiat recent intre 1asig.ro si asigur.com, cel mai vizitat portal de asigurari din Romania ofera posibilitatea procurarii unei astfel de polite.

Cat priveste pretul, acesta depinde de tipul de polita ales (pentru calatorii business sau in interes turistic), complexitatea acoperirii dorite si durata sederii/destinatia calatoriei. Cu titlu informativ, o polita pentru duratade 5 zile, in spatiul UE costa intre 16,6 – 30,8 RON/persoana.

Odata ce ai ales varianta potrivita tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de vacanta. In eventualitatea unei probleme iata ce trebuie sa faci:

Cum se solicita despagubirile?

In cazul producerii unui eveniment asigurat, asiguratul va prezenta asigurarea cadrului medical care se va ocupa de acesta si va lua legatura telefonic (gratuit) cu biroul de asistenta medicala care-l va sfatui, pe acesta sau pe medic, asupra modului de tratare a urgentei.
In caz de repatriere, biletul de intoarcere in tara se va preda oficiului extern de asistenta medicala.
Daca asiguratul a efectuat plati, acestea vor fi despagubite la intoarcere in tara, in limita celor recunoscute de catre oficiul extern de asistenta medicala.

Pentru orice întrebare, nedumerire ori clarificare te rugăm să ne lași un mesaj în secțiunea comentarii.

Îți mulțumim,

Echipa Gaman Asig

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s