Asigurarea de locuinta

Family Asigurare LocuintaDe ce avem nevoie de o asigurare obligatorie?

Frecvența evenimentelor de catastrofă naturale este în creștere alarmană în ultimii ani. În fiecare an, mii de oameni își pierd casele și agoniseala de o viață și rămân la mila autorităților pentru recuperarea prejudiciilor, fără nici o plasă de siguranță.

  • Asigurarea obligatorie de locuință oferă o protecție minimă de bază în cazul producerii unor inundații, alunecări de teren sau cutremur. Pentru o primă modică de 10 EUR și respectiv 20 EUR(în funcție de tipul de locuință) pe an puteți primi o despăgubire maximă de 20.000 EUR, bani care pot fi utilizați pentru a repara măcar o parte din prejudiciul cauzat.
  • Potrivit legii, cei care nu și-au încheiat asigurarea nu vor beneficia de ajutor din partea autorităților locale în cazul producerii unor calamități naturale!

De ce avem nevoie de o asigurare facultativa?

Diferența majoră între asigurarea obligatorie și cea facultativă este numărul de riscuri acoperite. Astfel că, în cei 20.000 de euro asigurarea obligatorie acoperă doar daune cauzate de inundații, cutremur sau alunecări de teren. În caz de furt ori incendiu, de exemplu, nu vei avea acoperire în asigurare astfel că nu vei fi despagubit. Asigurarea facultativă este importantă căci pentru o suma minima extra vei avea incluse riscuri  impotriva fenomenelor atmosferice, calamităților naturale, incendiu, căderea aparatelor de zbor, evenimente socio-politice, asigurarea bunurilor împotriva riscului de furt, distrugere și avarie și Asigurarea de Răspundere Civilă.

Asigurarea obligatorie oferă o protecție minimă, recomandându-se ferm încheierea de asigurari facultative care să acopere diferența între valoarea reală a locuinței dumneavoastră și suma asigurată obligatoriu(cea de 10.000, respectiv 20.000 de euro ai poliței obligatorii)!

Spre exemplu, dacă aveți o locuință evaluată la 100.000 EUR, 20.000 EUR voi fi acoperiți prin polița obligatorie, numai pentru cele 3 riscuri și restul de 80.000 EUR ar trebui acoperit printr-o asigurare facultativă care acopera mult mai multe riscuri.

 

Asigurarile facultative sunt un instrument accesibil tuturor și eficient pentru a ne proteja agoniseala de o viață.

  • O asigurare facultativă acoperă cele mai frecvente riscuri care pun în pericol locuința și pot afecta și bunurile tale
  • Încheierea acestei polițe este cea mai ieftină modalitate de protejare a casei și bunurilor personale, chiar mai ieftină decat instalarea unui sistem perfecționat de alarmă.

 

Pentru orice întrebare, nedumerire ori clarificare te rugăm să ne lași un mesaj în secțiunea comentarii. Îți mulțumim!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s